Način pripreme
Za pripremu ovih ukusnih brusketa - možemo koristiti duguljasti hleb /francuski hleb ili u ovom slučaju - domaći mini integralni, duguljasti hleb (po želji sa semenkama).
Isečemo ga na male kriške - ni tanke, ni mnogo široke.
Poređamo ih u pleh, obložen papirom za pečenje. Odozgo namažemo maslinovim uljem (ili nerafinisanim suncokretovim uljem) uz pomoć silikonske četke.
Pečemo ih u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta dok ne dobiju zlatnu koricu. Nakon što ih izvadimo iz rerne, dok su još topli namažemo odozgo (gde smo mazali maslinovim uljem) sa 1-2 čena belog luka (oljuštena i isečena na dva dela).
Na taj način dajemo integralnom hlebu neverovatan miris i ukus belog luka.
Dok se kriške peku, oljuštimo i isečemo 3-4 srednja paradajza na kockice. Promešamo sa svežim listićima bosiljka, takođe iseckanim.
Rasporedimo smesu na pečene kriške i posipamo himalajskom solju.
Po želji ukrašavamo celim svežim listovima bosiljka. Serviramo sveže i hrskave odmah - aromatični, posni klasični brusketi su veoma ukusni!
Veoma ukusno!