Sok od dženarika

Sok od dženarika

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
176
312
17/08/2020
"Ne, nije reč o fermentisanom soku od dženarika, već o onom pravom soku, koji mogu da konzumiraju i deca sa zadovoljstvom"
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • dženarike - 2 kg šljiva (crvene i žute)
  • voda - 5 l
  • šećer - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sakupljene šljive dženarike dobro operite i stavite u veliku šerpu, dodajte vodu i stavite na vatru.

Kada voda počne da ključa počnite da mešate i ne dozvoljavajte da smesa jako ključa, tako što unutar smeše mešanjem ubacujete vazduh.

Nakon 1 sata kuvanja na slaboj vatri sirup od dženarika je gotov.

Kada je sirup gotov, ostavite ga još jedan sat, pa ga procedite kroz đevđir i sok vratite u lonac, stavite šećer i dobro promešajte dok se šećer ne istopi.

Sok od dženarika sipajte u flaše i možete da ga držite 2 dana u frižideru.

Od ove doze dobićete oko 3, 5 - 4 litra soka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar