Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne supe»Tarator»Želirani tarator

Želirani tarator

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
641882k
Želirani tarator
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Mi ovo zovemo umetnost u tanjiru - želirani tarator"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • želatin - 10 g
  • voda - 1 šoljica
  • krastavac - 1 komad
  • mirođija
  • so
  • beli luk - 1 - 2 čena (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite klasični tarator i na svakih 400 g kiselog mleka stavite 10 g želatina (u slučaju da pripremate veće količine).

Želatin prethodno rastvorite u vodi (ako je u prahu) ili potopite u vodu (ako je u obliku lista) da nabubri.

Ugrejte 1 šoljicu vode i želatin rastvorite u njoj.

Nakon toga želatin promešajte sa gotovim taratorom.

Tarator sipajte u ogovarajuće posude i stavite ga u frižider.

Kod posluženja, okrenite kalupe da izvadite želirani tarator iz njih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: