Semifredo sa breskvama i piškotama

21/08/2020
"Aplauz za majstorski napravljen semifredo sa breskvama "
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano59
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 250 ml
  • sir . 130 g, filadelfija
  • med - 3 supene kašike
  • piškote - 15.20 komada
  • brendi - 100 ml
  • voda - 50 ml
  • breskve - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite hladnu tečnu pavlaku na tvrd sneg.

Dodajte med i filadelfiju, mešajte pažljivo kašikom dok se ne sjedine dobro.

Razredite brendi sa vodom. Isecite breskve na male komade. Pomešajte sa umućenim kremom.

Obložite pravougaoni kalup za kuglof parčetom najlona. Potopite svaku piškotu u razređeni brendi i poređajte po ivicama.

Sipajte polovinu krema, poravnajte i poređajte red prelivenih piškota sa brendijem.

Odozgo sipajte prekostali krem i pokrijte piškotama.

Pokrijte semifredo parčetom najlona i stavite u zamrzivač dok se ne stegne dobro.

Zamrznuti semifredo okrenite na odgovarajuću tacnu, skinite najlon i ukrasite kriškama bresaka.

Sačekajte da desert odstoji pre sečenja.

Prilikom serviranja prelijte svako parče topingom po želji.

U receptu semifredo sa breskvama i piškotama je sa karamelom.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar