Način pripreme
Počinjemo sa prirpemom keks torte, prvo rastopimo čokoladu.
Da bi bilo brže, u odvojene posudice stavljamo belu i crnu čokoladu, isečene na komade sa malo svežeg mleka, da se kasnije čokolada ne bi stvrdla. Nakon toga ugrevamo oko pola minuta svaku u mikrotalasnoj.
Nakon toga umutimo pavlaku na sneg, dodajemo maskarpone i još malo mutimo da se dobro pomešaju.
Nakon toga pripremamo i ganaš (preliv za tortu) u posudi ugrevamo pavlaku (ne treba da provri), prelivamo izlomljenu crnu čokoladu i mešamo drvenom kašikom dok ne dobijemo glatku i homogenu smesu.
U kalupu za torte ili pravougaoni pleh, počinjemo da ređamo keks, potapamo svaki u topao kapućino ili toplo mleko sa kakaom.
Ređamo keks, rastopljenu čokoladu, krem i završavamo kremom.
Prelivamo čokoladni ganaš i ostavljamo u frižideru na bar sat vremena.
Možemo koristit beli ili braon keks, da bi bilo šarenije, smenjujemo beli keks, crnu čokoladu, krem, braon keks, belu čokoladu, krem i prelivamo čokoladni ganaš.
Slatki izazov sa keksom je gotov.