Način pripreme
Mutite slatku pavlaku uz pomoć miksera dok se ne dobije gusta konzistencija. Dodajte krem sir u kiselu pavlaku i muite dok se ne dobije mekan krem. Pomšajte dva krema i promešajte
Rastvorite dve kesice želatina u hladnoj vodi i ostavite da nabubri. Ugrejte želatin na pari, pazite da ne provri. Gotov želatin dodajte u umućen krem i promešajte.
Oblepite odgovarjauću posudu streč folijom. Sipajte pola krema i pritisnite. Stavite keks, izlomljen na male komade, a odozgo stavite maline, borovnice i jagode, ostavite jedan deo voća za ukras. Sipajte preostali krem i ponovo pritisnite.
Ostavite kolač u frižideru na oko jedan sad da se stegne. Pažljivo okrenite kolač na poslužavnik i skinite foliju.
Odozgo ukrasite jagodama, izgnječenim malinama i boronicama. Rastvorite i treću kesicu želatina prema uputstvu navedem gore.
Prelijte voće da se sačuva njihova svežina. Ostavite desert na oko jednu noć u frižideru da se dobro želita.
Gotov desert od pavlake servirajte sa listićima sveže mente.