Slatki izazov sa keksom

Anelia MinchevaAnelia Mincheva
Šegrt
266108
Slatki izazov sa keksom
Fotografije: Anelia Mincheva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Recept za slatki izazov, kojem niko, ali baš niko ne bi mogao da odoli"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 paketa po 200 g
  • maskarpone - 300 g
  • pavlaka - 400 ml
  • vanilin šećer - 2 - 3 paketa ili šećer u prahu (ako pavlaka nije slatka)
  • crna čokolada - 100 g ili mlečna
  • bela čokolada - 100 g
  • za natapanje keksa
  • kapućino - 1 šolja, topao
  • rum - 5 - 6 kapljica ili bejlis (2 supene kašike)
  • za čokoladni ganaš
  • čokolada - 100 g (mlečna ili crna)
  • pavlaka - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa prirpemom keks torte, prvo rastopimo čokoladu.

Da bi bilo brže, u odvojene posudice stavljamo belu i crnu čokoladu, isečene na komade sa malo svežeg mleka, da se kasnije čokolada ne bi stvrdla. Nakon toga ugrevamo oko pola minuta svaku u mikrotalasnoj.

Nakon toga umutimo pavlaku na sneg, dodajemo maskarpone i još malo mutimo da se dobro pomešaju.

Nakon toga pripremamo i ganaš (preliv za tortu) u posudi ugrevamo pavlaku (ne treba da provri), prelivamo izlomljenu crnu čokoladu i mešamo drvenom kašikom dok ne dobijemo glatku i homogenu smesu.

U kalupu za torte ili pravougaoni pleh, počinjemo da ređamo keks, potapamo svaki u topao kapućino ili toplo mleko sa kakaom.

Ređamo keks, rastopljenu čokoladu, krem i završavamo kremom.

Prelivamo čokoladni ganaš i ostavljamo u frižideru na bar sat vremena.

Možemo koristit beli ili braon keks, da bi bilo šarenije, smenjujemo beli keks, crnu čokoladu, krem, braon keks, belu čokoladu, krem i prelivamo čokoladni ganaš.

Slatki izazov sa keksom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: