Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjske grudi sa povrćem u đuvečari

Svinjske grudi sa povrćem u đuvečari

NikiNiki
Guru
565853k
Svinjske grudi sa povrćem u đuvečari6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
190 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
3
"Želimo prijatno uz porciju svinjskih grudi sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - oko 1 kg
  • krompir - 7 komada, srednje veličine
  • patlidžan - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 komad, crni
  • paprika - 1 komad
  • crveno vino - 1 šolj
  • so
  • aleva paprika
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo patlidžan na kocke, posolimo i stavljamo ga u cediljku.

Za to vreme očistimo i operemo preostalo povrće, isečemo ga u duboku posudu po željenoj veličini.

Dodajemo patlidžan, dodajemo i suve začine, zamesimo dobro.

Sečemo svinjske grudi na porcije. Začinjavamo ih alevom paprikom i biberom.

Na dno đuvečare poređamo red grudi, nakon toga red povrća i tako dok se ne potroše sastojci.

Sipamo vino. U hladnu rerni stavljamo đuvečaru!

Pečemo đuvečaru sa svinjetinom na 150 stepeni 3 sata

Sklanjamo poklopac u zapečemo 10 minuta svinjske grudi sa povrćem u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: