Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rebarca»Zapečene svinjske grudi sa pestom

Zapečene svinjske grudi sa pestom

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
1413368736
Zapečene svinjske grudi sa pestom
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
18/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Zaljubićete se u neponovljivu aromu ovih svinjskih grudi - pravo uživanje!"

Potrebni sastojci

  • svinjske grudi - 500 - 700 g
  • pesto - 3 - 4 kašike
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • sok od limuna - 2 kašike
  • soja sos - 5 kašika
  • belo vino - 1 šolja
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte soja sos sa sokom od limuna, biberom, uljem/maslinovim uljem i pola šolje belog vina.

Sipajte marinadu u svinjske grudi, pokrijte folijom i ostavite 2 sata u frižideru. Nakon toga namažite pestom u poređajte u podmazanu posudu za pečenje.

Uvijte posudu folijom i ostavite 2 sata u frižideru. Nakon toga izvadite i dodajte preostale pola šolje vina.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 60 minuta, dok prvih 45 minuta pečete pod folijom, a ostatak bez, da mogu da dobiju prijatnu preplanulost. Servirajte sa garnirungom po vašoj želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: