Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći parti bataci na roštilju

Pileći parti bataci na roštilju

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
2674171652
Pileći parti bataci na roštilju
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
28/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Najukusniji bataci za najlepšu žurku"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 12 komada, donji
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • beli luk - 4 čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci se operu i iseku po debljem delu, ne sklanja se kost. Posole se.

U posudicu se stavlja mlaslinovo ulje, biber, aleva paprika i izgnječeni čenovi belog luka.

Bataci se mariniraju i ostavljaju se u frižider, pokriveni streč folijom na 2-3 sata.

Roštilj se raspali drvenim ugljem. Maže se parčetom slanine.

Batacie se stavljaju na roštilj i povremeno se okreću.

Nakon što se zarumene i meso se ispeče estavljaju se u posudu za pečenje i poklapaju poklopcem.

Pileći parti bataci na roštilju se serviraju sa sezonskom salatom ili mlečnim sosom.

Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: