Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pijani pileći parti bataci i krilca u rerni

Pijani pileći parti bataci i krilca u rerni

ZoriZori
Guru
8932865k
Pijani pileći parti bataci i krilca u rerni
Fotografije: Zori
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Pitam se da li nam se pripilo pivo ili crno vino"

Potrebni sastojci

  • pileći parti bataci - 1, 5 kg + krilca
  • maslac - 80 g
  • pivo - 250 ml
  • voda - 50 ml
  • soja sos - 1 kašika
  • biber
  • aleva paprika
  • ljuta aleva paprika
  • beli luk u prahu
  • kumin
  • so
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Bataci i krilca se očiste, operu i ocede.

Prebacuju se u kesu za pečenje, posipaju se slatkom alevom paprikom, ljutom alevom paprikom, belim lukom u prahu, kuminom, biberom i sa sasvim malo soli.

Dodaje se pivo, soja sos, voda i maslac, isečen na kocke.

Ostavlja se u zavezanoj kesi bar 30 minuta da upije marinadu. Nakon toga se stavlja u rernu na oko 50-60 minuta na 180 stepeni, ali najbolje da ih nadgledate, jer je svaka rerna različita.

Petnaest minuta pre nego što ih izvadite iz rerene, izvadite posudu i pažljivo okrenite kesu s mesom, nakon čega je vratite nazad na 10-15 minuta.

Servirajte s kriškama limuna i obavezno s kriglom piva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: