Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći parti bataci

Pileći parti bataci

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pileći parti bataci1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
3
"Toliko ukusni parti bataci se dobijaju, pa smo misili da organizujemo još mnogo žurki!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 10 komada parti bataka (karabatak)
  • soja sos - 100 ml, taman
  • kečap - 160 ml
  • med - 100 g
  • biber - sveže mleven
  • čili sos - po ukusu
  • beli luk - 2 čena, gnječeni
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • sirće - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno oprani i osušeni bataci se poređaju u ne mnogo široku posudu.

Svi sastojci za marinadu - soja sos, kečap, med, biber, čili, gnječeni beli luk, ulje i sasvim malo sirćeta, se umute veoma dobroi njima se prelivaju batacu.

Posuda se rastrese da se marinada ravnomerno rasporedi. Poklapa se u ostavlja se jednu noć u frižideru, a po mogućstvu s vremena na vreme mešajte parti batake.

Sledećeg dana prebacite sve u vatrostalnu posudu sa poklopcem. Stavite poklopac i stavite parti batake da se peku prvo na 250 stepeni, a posle smanjite na 200. S vremena na vreme se prelivaju sosom iz posude i okreću se jednom tokom pečenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: