Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Mali bataci na roštilju

Mali bataci na roštilju

ZoriZori
Guru
8792805k
Mali bataci na roštilju
Fotografije: Zori
1 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Obavezni sastojci za žurku su - veseli prijatelji i ukusni mali bataci na roštilju"

Potrebni sastojci

  • mali bataci - 8 komada (od krilca)
  • beli luk - 2 čena
  • đumbir - 15 g, svež
  • pčelinji med - 4 supene kašike
  • balzamiko sirće - 2 supene kašike
  • soja sos - 4 supene kašike, svetli
  • ulje - 7 - 8 supenih kašika, za premazivanje
  • slanina - 1 komad (za podmazivanje roštilja)
  • crni luk - 2 glavice, za prilog
  • crvene paprike - 2 - 3 komada, za prilog
* merne jedinice

Način pripreme

Mali bataci od krilca se operu i osuše.

Marinada se priprema tako što se izmešaju oljušteni i na sitno rende narendani beli luk i đumbir, med, balzamiko sirće i soja sos.

Bataci se zalivaju marinadom i ostavljaju se pokriveni na 3-4 sata u frižideru.

Zatim se četkicom obilno premazuju uljem.

Peku se na prethodno dobro zagrejanom i slaninicom podmazanom roštilju, uz periodično okretanje.

Istovremeno ili nakon bataka se peku luk naseckan na kolutove i cele crvene paprike.

Poslužuju se kao topao prilog uz ispečene batake.

Mali bataci na roštilju su veoma ukusni!

Ako ti se dopada recept, probaj i druge naše recepte za pohovane pileće batake, batake u đuvečari ili batake pečene na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: