Način pripreme
Patlidžan oljuštimo, sečemo na pola, a posle po dužini, da dobijemo lepe kriške.
Posolimo i ostavljamo 30 minuta. Nakon toga operemo patlidžan i ostavljamo da se ocedi.
Za to vreme razbijemo 2 jajeta i promešamo, u njih dodajemo rendani sir i kačkavalj, isečenu mirođiju, pasirani beli luk i malo origana. Promešamo smesu.
Patlidžan dinstamo u sasvim malo ulja i ostavljamo na ubrus da se ocedi.
Sečemo paradajz na kriške. Biramo manje-više jednake kriške patlidžana. Na jednu polovinu stavljamo smesu od jaja, a preko druge - krišku paradajza i poklopimo kao sendvič jedan prema drugom.
U duboki tanjir sipamo brašno, a u posudi umutimo preostala jaja.
Uvaljamo naše patlidžane u brašno, nakon toga potapamo u jaja i na kraju ponovo u brašno.
Pržimo pohovani patlidžan u ugrejanom ulju.
Pohujemo sve komade. Pohovane sendivče od patlidžana serviramo hladne.
Neka vam je slatko!