Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Grickalice uz pivo»Pohovani sendviči od patlidžana

Pohovani sendviči od patlidžana

GenovevaGenoveva
Kuvar
47171k17
Pohovani sendviči od patlidžana
Fotografije: Genoveva
1 / 5
28/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ubeđeni smo da će vam se osladiti, čim jednom probate pohovane sendviče od patlidžana"

Potrebni sastojci

  • patlidžani - 1 komad, veliki
  • paradajz - 1 komad
  • sir - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • jaja - 4 komada
  • ulje
  • so
  • mirođija - 2 struka
  • origano
  • beli luk - 2 čena
  • brašno - 7 - 8 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan oljuštimo, sečemo na pola, a posle po dužini, da dobijemo lepe kriške.

Posolimo i ostavljamo 30 minuta. Nakon toga operemo patlidžan i ostavljamo da se ocedi.

Za to vreme razbijemo 2 jajeta i promešamo, u njih dodajemo rendani sir i kačkavalj, isečenu mirođiju, pasirani beli luk i malo origana. Promešamo smesu.

Patlidžan dinstamo u sasvim malo ulja i ostavljamo na ubrus da se ocedi.

Sečemo paradajz na kriške. Biramo manje-više jednake kriške patlidžana. Na jednu polovinu stavljamo smesu od jaja, a preko druge - krišku paradajza i poklopimo kao sendvič jedan prema drugom.

U duboki tanjir sipamo brašno, a u posudi umutimo preostala jaja.

Uvaljamo naše patlidžane u brašno, nakon toga potapamo u jaja i na kraju ponovo u brašno.

Pržimo pohovani patlidžan u ugrejanom ulju.

Pohujemo sve komade. Pohovane sendivče od patlidžana serviramo hladne.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: