Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni Kolači»Keksići»Kakao keks sa cveklom

Kakao keks sa cveklom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
245551k71
Kakao keks sa cveklom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 3
29/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
20
"Mnogo ukusa, sakupljenih u kakao keks sa cveklom"

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 velika ili dve manje glavice
  • limun - 1 mali
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • kakao - 1 kašika, izvršita
  • jaje - 1 komad
  • kokosovo ulje - 3 kašika
  • ovsene pahuljice - 2 kašike
  • brašno od spelte - 1 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite crvenu cveklu i provucite je kroz sokovnik. Operite dobro limun i zajedno sa korom provucite i njega kroz sokovnik. Za recept nam je potrebna pulpa od cvekle i limuna.

Sok popijte - zdrav je.

Satavite pulpu u posudu i u nju dodajte jaje, kiselo mleko i braon šećer. promešajte.

Dodajte kokosovo ulje, kakao, ovsene pahuljice i speltino brašno. Špatulom promešajte i ostavite smesu da odstoji oko 10-15 minuta.

Nakvašenim rukama napravite male loptice i poređajte ih na rastojanju jednu od druge u blago namazanu posudu za pečenje sa nelepljivim dnom (ili koristite papir za pečenje). Kašikom ili dlanovima spljeskajte svaku lopticu odozgo.

Pecite keks u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni oko 15 minuta.

Dobija se prijatan mek kakao keks sa cveklom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: