Način pripreme
Priprema krilaca:
Zagrejati rernu na 220 °C, pleh obložiti aluminijumskom folijom, zatim preko nje staviti papir za pečenje (time se postiže duže zadržavanje toplote u plehu).
Krilca preseći na pola (opciono) ja više volim da ih presečem tako su mi lepša na oko, potom ih obrisati papirnim ubrusom i poređati u pleh.
Začinjavanje:
Pomešati sve navedene začine: beli luk, crvenu papriku, biber, začin za piletinu i so.
Posuti po mesu sa obe strane i blago utrljati, premazati svako krilce maslinovim uljem i peći 20 min u prethodno zagrejanoj rerni, izvaditi pleh iz rerne, okrenuti krilca i peći još 15 min. U međuvremenu skuvati sos.
Sos:
U šerpicu sipati med, vodu, soja sos, sitno naseckani beli luk, biber i ulje. Staviti na šporet da se zagreva na srednje jakoj vatri, kada prokuva smanjiti temperaturu. Posuti brašnom i crvenom paprikom po celoj površini sosa i energično mešati da se rastvore grudvice.
Ostaviti sos da krčka nekoliko minuta da bi se zgusnuo. Nakon što se meso ispeklo, treba ga izvaditi iz rerne i premazati pripremljenim sosom, a najlakše vam je da to uradite pomoću četke.
Vratiti u rernu 5 min, zatim ponovo izvaditi, okrenuti krilca i premazati pa peći još 5 min. Izvaditi krilca iz rerne i ostaviti u plehu 10-ak min da se ohlade. Krilca u soja sosu sa medom posuti susamom i služiti uz pečeni krompir ili umak po želji.