Krem pita sa kremom od vanile

21/05/2020
"Pobrinuli smo se da za svakog bude po parče ove neodoljive krem pite - uzimajte "
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 300 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • šećer - 50 g
  • jaja - 1 komad, malo
  • kvasac - 7 g, od kocke
  • kravlji maslac - 60 g
  • kora limuna - izrendana
  • vanila - 1 kesica
  • za krem
  • sveže mleko - 250 ml
  • šećer - 50 g
  • brašno - 20 g
  • žumanca - 2 komada
  • vanila - 2 kesice
  • za posipanje
  • šećer - u granulama
  • i još
  • višnje - iz slatka (po želji)
* merne jedinice

Način pripreme

Blago ugrejte mleko i istopite kvasac i šećer u njemu. Prosejte brašno sa prstohvatom soli. U njega dodajte jaje, vanilu i izrendanu koru limuna. Sipajte sveže mleko.

Počnite da mesite, tako što s vremena na vreme dodajete omekšali kravlji maslac. Umešeno testo stavite u posudu, prekrijte komadom najlon kese i krpom. Rernu zagrejte na 50 stepeni, isključite je i stavite posudu sa testom.

Dok testo raste, napravite ukusni krem od vanile. U šerpu sipajte sveže mleko, dodajte šećer, brašno, žumanca. Stavite posudu na ringlu i mešajte dok se krem ne zgusne.

Aromatizujte s dve kesice vanile i ohladite. Podelite naraslo testo na dva jednaka dela. Razvijte ih u krug na nabrašnjenoj površini. Na jedan sipajte krem i po želji poređajte voće iz slatka od višanja ili iz kompota od višanja. Prekrijte drugim razvijenim listom.

Prebacite krem pitu u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostavite ponovo da naraste 30 minuta, nakon toga premažite svežim mlekom, pospite šećernim granulama.

Pecite slatku pitu na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom otprilike 35 minuta ili dok se ne dobije prijatna boja.

Sačekajte da se krem pita sa kremom od vanile u potpunosti ohladi, pre nego što je isečete.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar