Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Mus»Beli čokoladni mus

Beli čokoladni mus

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
11220392
Beli čokoladni mus
Fotografije: Veronika Mihailova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Beli čokoladni mus za osmehe - uživajte u njemu"

Potrebni sastojci

  • pavlaka za kuvanje - 500 ml
  • bela čokolada - 300 g
  • vanila - 1 mahuna
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Istopite čokoladu na pari, nakon toga je ostavite sa strane da se ohladi.

Uzmite posudu i sipajte pavlaku u nju, aromatizujte semenkama mahune vanile.

Pomoću miksera dobro umutite, dok se ne dobije pena, ali ne preterujte, da se ne preseče.

Uz neprestano mešanje dodajte pavlaku u čokoladu.

Sipajte želatin u vodu i istopite ga u mikrotalasnoj. Ili pratite uputstva na pakovanju. Kada se ohladi, dodajte i njega u smesu uz neprestano mešanje.

Nakon toga sipajte beli čokoladni mus u odgovarajuće čaše i stavite u frižider.

Ovaj beli čokoladni mus je omiljen svima kod kuće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: