Način pripreme
1. Oljuštite i narendajte paradajz na sitno. Promešajte ga sa prstohvatom soli i oko 2 kašike maslinovog ulja.
2. Crni luk naseckajte na rebarca i zajedno sa maslacem i preostalim maslinovim uljem ga dinstajte na umerenoj vatri dok ne omekša. Kod dinstanja na umerenoj vatri, luk će otpustiti prirodni šećer koji sadrži u sebi i započeće da se karamelizira i bez dodavanja šećera. Ipak, za bolji kontrast, dodajte kašiku ili dve smeđeg šećera i prstohvat soli. Ostavite ga na vatri dok ne postane zlatne boje i hrskav i tada sklonite karamelizirani luk sa vatre,
3. Premažite jednu ili obe kriške hleba sa paradajzom i maslinovim uljem. Preko jedne kriške stavite ćureći file, rasporedite karamelizirani luk, sveže listove salate (vrsta po vašem izboru) i kašiku laganog majoneza. Poklopite drugom kriškom hleba i poslužite ukusni sendvič odmah.
4. U slučaju da želite da sendvič sa ćuretinom i karameliziranim lukom konzumirate malo kasnije, ali želite da ga pripremite odmah, onda nemojte da premazujete hleb paradajzom, već njega poslužite odvojeno u maloj posudi, kako bi svako stavio onoliko koliko mu se sviđa u sendvič.
To se preporučuje, kako se hleb ne bi natopio paradajzom.
Prijatno!