Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sendvič sa ćuretinom i karameliziranim lukom

Sendvič sa ćuretinom i karameliziranim lukom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Sendvič sa ćuretinom i karameliziranim lukom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Neodoljivo ukusni sendvič sa lukom i ćuretinom - svako želi da ga pojede"

Potrebni sastojci

  • ćureći file - 4 - 6 tanka koluta
  • hleb za sendviče - 4 tanke kriške, integralni
  • crni luk - 1/2 glavice
  • smeđi šećer - 1 - 2 kašike
  • so - 2 prstohvata
  • maslac - 15 g
  • maslinovo ulje - oko 4 kašike
  • paradajz - 1/2 komada, dobro sazreo
  • majonez - 2 kašike, lagani
  • listovi zelene salate - sveži
* merne jedinice

Način pripreme

1. Oljuštite i narendajte paradajz na sitno. Promešajte ga sa prstohvatom soli i oko 2 kašike maslinovog ulja.

2. Crni luk naseckajte na rebarca i zajedno sa maslacem i preostalim maslinovim uljem ga dinstajte na umerenoj vatri dok ne omekša. Kod dinstanja na umerenoj vatri, luk će otpustiti prirodni šećer koji sadrži u sebi i započeće da se karamelizira i bez dodavanja šećera. Ipak, za bolji kontrast, dodajte kašiku ili dve smeđeg šećera i prstohvat soli. Ostavite ga na vatri dok ne postane zlatne boje i hrskav i tada sklonite karamelizirani luk sa vatre,

3. Premažite jednu ili obe kriške hleba sa paradajzom i maslinovim uljem. Preko jedne kriške stavite ćureći file, rasporedite karamelizirani luk, sveže listove salate (vrsta po vašem izboru) i kašiku laganog majoneza. Poklopite drugom kriškom hleba i poslužite ukusni sendvič odmah.

4. U slučaju da želite da sendvič sa ćuretinom i karameliziranim lukom konzumirate malo kasnije, ali želite da ga pripremite odmah, onda nemojte da premazujete hleb paradajzom, već njega poslužite odvojeno u maloj posudi, kako bi svako stavio onoliko koliko mu se sviđa u sendvič.

To se preporučuje, kako se hleb ne bi natopio paradajzom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: