Način pripreme
Nakon što smo prosejali brašno, pravimo udubljenje u sredini i namrvimo kvasac.
Sipamo toplo mleko, šećer i posipamo malo brašna odozgo, nakon čega ostavljamo da naraste, pokrivajući krpom ne mešajući.
Kada je smesa narasla, u nju dodajemo umućena jaja, maslac i so.
Pri mešenju se dobije meko testo za krofnice, koje ostavljamo da ponovo naraste.
Na sto rasipamo brašno i razvijamo list debljine pola centimetra.
Isečemo prstenom ili okruglom čašom.
U polovinu isečenog kruga stavljamo po kašičicu krema od trešnje.
Poklapamo drugim krugom testa i blago pritiskamo.
Mažemo krejee umućenim žumancem.
Ostavljamo da ponovo naraste, nakon toga ispržimo punjene krofnice sa obe strane.
Nakon što izvadimo krofnice sa kremom, stavljamo ih na kuhinjski ubrus, a nakon toga ih posipamo šećerom u prahu.
Krofnice sa kremom od trešanja - za radost cele porodice!