Način pripreme
Za ove omiljene krofnice sa kremom kvasac se rastvara u svežem mleku, u koje se stavlja kašika šećera.
Ostavite kratko da se aktivira. Dodajte u ovu smesu preostali šećer, jaja, ulje i vanilu.
Prosejte brašno, napravite udubljenje, pospite so sa strane.
Sipajte smesu u udubljenje i zamesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite da naraste 20 minuta.
Razvijte testo u koru, isecite pomoću čaše krugove.
Ostavite domaće krofnice da rastu 15 minuta. Pržite u ulju krofnice sa obe strane.
Skron se priprema prema uputstvu na pakovanju sa svežim mleko i zasladi se šećerom.
U gotov skrob se stavlja maslac, nakon čega se sipa u špric sa nastavkom.
U svakoj krofnici se pravi otvor sa jednog kraha i puni se skrob kremom.
Po želji se vrhunske krofnice sa kremom posipaju šećerom u prahu.