Način pripreme
U toplom svežem mleku se rastvori kvasac, dodaju se 2 kašike šećera i 4-5 kašika brašna. Umute se jaja s ostatkom šećera, dodaje se maslac, vanile, aktiviran kvasac i brašno sa solju i zamesi se meko ali nelepljivo testo. Ostavi se da naraste (da udvostuči svoj obim).
Gotovo testo se razvija u list debljine oko centimetar. Izrežu se krugovi čašom. Pokriju se i narastaju još 20 minuta. Nakon čega se okreću s druge strane i narastaju još malo. Prže se u zagrejanom ulju na umerenoj temperaturi - ne na mnogo jakoj ringli. Izvade se na kuhinjski ubrus.
Krem: Polovina mleka se stavi da provri, a druga polovina se umuti s jajima, šećerom, brašnom i vanilom. U tankom mlazu uz neprestano mešanje se dodaje smesa u kipuće mleko dok se krem ne zgusne.
Puni se špricem s dugačkim nastavkom. Gotove krofnice se posipaju šećerom u prahu.