Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Indijska samosa

Indijska samosa

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Početnik
161275
Indijska samosa
Fotografije: Sanja Čipčić
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
40
"Najlepši način da započnete dan - indijska samosa"

Potrebni sastojci

  • KORA
  • kore za pitu - 500 g
  • ulje - 50 ml
  • NADEV
  • krompir - 500 g
  • crni luk - 200 g
  • grašak - 150 g (iz konzerve)
  • kurkuma - 1/4 k.k.
  • kumin - 1/4 k.k.
  • korijander - 1/4 k.k.
  • so - 5 g
  • biber - 1 g
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema nadeva:

Luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja da postane staklast. Krompir oljuštiti, iseći na kockice i skuvati. Kada se krompir skuva, izgnječiti ga i dodati ocećen grašak, dinstani luk i začine.

Priprema kora:

Kore iseći vertikalno na tanke trake, pokriti ih krpom da se ne suše. Uzeti jedan listić kore i premazati ga uljem, potom staviti pripremljen nadev od krompira (1 punu supenu kašiku) u donji ugao, zatim naizmenično uvijati u oblik trougla (pustiti da vas kora vodi).

Ponoviti postupak dok ne potrošite sav nadev.

Peći u duboko zagrejanom ulju (biće vam potrebno oko 150 ml) ili u rerni na 200°C oko 20 min, dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Začine možete kombinovati po želji, uskladite ih po vašem ukusu.

Serviranje:

Služiti uz umak po želji, stavite ga u malu porcelansku posudu pored indijske samose, ja sam koristila univerzalni umak koji možete pronaći među mojim receptima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Boki Lazic
Boki Lazic
Predobro
11.02.2021 16:40
1