bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Indijska samosa

Indijska samosa

Sanja ČipčićSanja Čipčić
Početnik
16
10
78
Indijska samosa
Fotografije: Sanja Čipčić
1 / 7
02/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije40
"Najlepši način da započnete dan - indijska samosa"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema nadeva:

Luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja da postane staklast. Krompir oljuštiti, iseći na kockice i skuvati. Kada se krompir skuva, izgnječiti ga i dodati ocećen grašak, dinstani luk i začine.

Priprema kora:

Kore iseći vertikalno na tanke trake, pokriti ih krpom da se ne suše. Uzeti jedan listić kore i premazati ga uljem, potom staviti pripremljen nadev od krompira (1 punu supenu kašiku) u donji ugao, zatim naizmenično uvijati u oblik trougla (pustiti da vas kora vodi).

Ponoviti postupak dok ne potrošite sav nadev.

Peći u duboko zagrejanom ulju (biće vam potrebno oko 150 ml) ili u rerni na 200°C oko 20 min, dok ne dobiju zlatno-žutu boju.

Začine možete kombinovati po želji, uskladite ih po vašem ukusu.

Serviranje:

Služiti uz umak po želji, stavite ga u malu porcelansku posudu pored indijske samose, ja sam koristila univerzalni umak koji možete pronaći među mojim receptima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: