Način pripreme
Prosejte brašno sa 1/2 kašičice soli i dodajte 4 supene kašike ulja i počnite da mesite dok se ne dobiju mrvice i postepeno sipajte 110 ml vode. Gotovo testo malo namažite i ostavite ga na 30 minuta.
Skuvajte, oljuštite i isecite krompir namale kockice, ugrejte 4 supene kašike ulja u dubokom tiganju. Smanjite temperaturu i propržite sitno iseckan luk, nakon toga dodajte grašak, đumbir, sitno iseckane paprike i iseckan korijander po ukusu, iseckane krompire, so, kumin, oko 1 kašičicu mlevenog korijandera i 1 kašičicu gram masale. Nakon nekoliko minuta mešanje, skinite sa vatre.
Testo podelite na 10 loptica i razvucite na krugove prečnika 12 cm. Krugovi se dele na dva dela i svaki polumesec se uvija u nešto što izgleda kao kupa, zalepi se vodom.
Napunite ih nadevom i pokrijte. Ispržite indijske samose u ulju - treba da budu braonkaste boje i hrskave.