Indijske samose

19/08/2017
"SENZACIJA!!!! Kulinarska tajna Male neveste je otkrivena!!! Pogledajte ovde"
Priprema45 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno95 min.
Porcije20
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 941
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno sa 1/2 kašičice soli i dodajte 4 supene kašike ulja i počnite da mesite dok se ne dobiju mrvice i postepeno sipajte 110 ml vode. Gotovo testo malo namažite i ostavite ga na 30 minuta.

Skuvajte, oljuštite i isecite krompir namale kockice, ugrejte 4 supene kašike ulja u dubokom tiganju. Smanjite temperaturu i propržite sitno iseckan luk, nakon toga dodajte grašak, đumbir, sitno iseckane paprike i iseckan korijander po ukusu, iseckane krompire, so, kumin, oko 1 kašičicu mlevenog korijandera i 1 kašičicu gram masale. Nakon nekoliko minuta mešanje, skinite sa vatre.

Testo podelite na 10 loptica i razvucite na krugove prečnika 12 cm. Krugovi se dele na dva dela i svaki polumesec se uvija u nešto što izgleda kao kupa, zalepi se vodom.

Napunite ih nadevom i pokrijte. Ispržite indijske samose u ulju - treba da budu braonkaste boje i hrskave.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar