Način pripreme
Priprema nadeva:
Luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja da postane staklast. Krompir oljuštiti, iseći na kockice i skuvati. Kada se krompir skuva, izgnječiti ga i dodati ocećen grašak, dinstani luk i začine.
Priprema kora:
Kore iseći vertikalno na tanke trake, pokriti ih krpom da se ne suše. Uzeti jedan listić kore i premazati ga uljem, potom staviti pripremljen nadev od krompira (1 punu supenu kašiku) u donji ugao, zatim naizmenično uvijati u oblik trougla (pustiti da vas kora vodi).
Ponoviti postupak dok ne potrošite sav nadev.
Peći u duboko zagrejanom ulju (biće vam potrebno oko 150 ml) ili u rerni na 200°C oko 20 min, dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Začine možete kombinovati po želji, uskladite ih po vašem ukusu.
Serviranje:
Služiti uz umak po želji, stavite ga u malu porcelansku posudu pored indijske samose, ja sam koristila univerzalni umak koji možete pronaći među mojim receptima.
Komentari