Način pripreme
Luk se sitno isecka, beli luk se usitnjava, paradajzi se seku na kockice, a spanać krupno.
U zagrejanom ulju se proprži luk. Kada počne da postaje providan, dodaju se začini i beli luk i dobro se meša.
Nakon toga se dodaju paradajzi, spanać i oceđena leblebija i ostavlja se na otprilike 5 minuta dok spanać ne omekne i dok se tečnost ne smanji.
Na kraju se sipa limunov sok, ostavlja se na još 1-2 minute i skida se sa ringle. Ostavlja se da se u potpunosti ohladi.
Kada je smesa gotova, vade se kore za pitu. Stavljaju se rastvorene po dužini.
Prva se blago premazuje uljem sa lepe polovine i presavija se na dva dela. Gornja polovina se takođe blago premazuje. U jedan donji ugao se stavlja deo nadeva tako da može da se oblikuje trouglasta pitica prilikom savijanja. Hvata se dupli list sa dela sa nadevom i presavija se napred dok se ne uvije trouglasta pitica.
Isto se ponavlja sa ostalim proizvodima.
Gotove pitice sa spanaćem se blago premazuju uljem i stavljaju se u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Jednostavna indijska samosa sa leblebijom se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 25-30 minuta ili dok se ne dobije prijatna boja.