Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Jednostavna indijska samosa sa leblebijom

Jednostavna indijska samosa sa leblebijom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
5131851k
Jednostavna indijska samosa sa leblebijom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Hrskave i veoma ukusne pitice sa leblebijom i spanaćem"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 4 l
  • leblebija - 1 konzerva
  • spanać - otprilike 200 g
  • paradajzi - 2 komada, srednji
  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • đumbir u prahu - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • kari - 1 kašičica
  • cimet - 1 kašičica
  • korijander - 1 kašičica, mleveni
  • so
  • ulje
  • limunov sok - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se sitno isecka, beli luk se usitnjava, paradajzi se seku na kockice, a spanać krupno.

U zagrejanom ulju se proprži luk. Kada počne da postaje providan, dodaju se začini i beli luk i dobro se meša.

Nakon toga se dodaju paradajzi, spanać i oceđena leblebija i ostavlja se na otprilike 5 minuta dok spanać ne omekne i dok se tečnost ne smanji.

Na kraju se sipa limunov sok, ostavlja se na još 1-2 minute i skida se sa ringle. Ostavlja se da se u potpunosti ohladi.

Kada je smesa gotova, vade se kore za pitu. Stavljaju se rastvorene po dužini.

Prva se blago premazuje uljem sa lepe polovine i presavija se na dva dela. Gornja polovina se takođe blago premazuje. U jedan donji ugao se stavlja deo nadeva tako da može da se oblikuje trouglasta pitica prilikom savijanja. Hvata se dupli list sa dela sa nadevom i presavija se napred dok se ne uvije trouglasta pitica.

Isto se ponavlja sa ostalim proizvodima.

Gotove pitice sa spanaćem se blago premazuju uljem i stavljaju se u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Jednostavna indijska samosa sa leblebijom se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C otprilike 25-30 minuta ili dok se ne dobije prijatna boja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: