Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći file sa pečurkama i lukom

Pileći file sa pečurkama i lukom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Pileći file sa pečurkama i lukom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Sjajna kombinacija od koje ispada jedno ukusno jelo od piletine sa pečurkama i lukom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 600 g
  • pečurke - 600 g, šampinjoni
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 50 ml
  • maslac - 50 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 kašika, od povrća
  • belo vino - 100 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i zapržite oko 5 minuta pileći file koji ste prethodno isekli na zalogaje.

Dodajte 100 ml vode, prstohvat soli i dinstajte još 15 minuta dok meso ne ostane samo na masnoći.

Sklonite dinstano pileće meso sa vatre.

U drugoj posudi istopite maslac i u njemu zapržite pečurke, isečene na krupne parčiće, oko 15 minuta.

Dodajte u pečurke luk, isečen na krupno i kuvajte još oko 5 minuta, nakon toga u njih dodajte i dinstano pileće meso.

Začinite jelo biberom i začinom od povrća i sipajte malo belog vina.

Posolite po ukusu i dinstajte još 10 minuta.

Tako spremljen ovaj pileći file sa pečurkama i lukom je mnogo krhak, aromatičan i ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: