Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Ćureći file sa topljenim sirom

Ćureći file sa topljenim sirom

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
25168714
Ćureći file sa topljenim sirom
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Aromatična i krta ćuretina sa nežnim sosom i dodatkom belog pirinča - jedno jelo za radni dan, a i za specijalne prilike"

Potrebni sastojci

  • ćureći file - 600 g
  • senf - 2 kašičice
  • soja sos - 1 - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • majčina dušica
  • topljeni sir - 100 g
  • mladi luk - 1/2 veze
  • beli luk - 2 čena
  • pavlaka za kuvanje - 100 ml
  • belo vino - 50 ml
  • brašno - 2 kašičice, prepečeno
* merne jedinice

Način pripreme

Od senfa, soja sosa, belog vina i malo maslinovog ulja pripremamo marinadu u koju stavljamo ćureće filee na minimum 4-5 sati.

Oceđeni i osušeni filei se pripremaju u tganju u koji stavljamo veoma malo masti.

Za svaku stranu nam je potrebno ne više od 4-5 minuta. Vadimo filete i u istoj masti pržimo iseckan luk i beli luk.

Dodajemo malo maslinovog ulja u isti tiganj i propržimo brašno na kratko. Razredimo sos pavlakom za kuvanje i malo tople vode. Dodajemo topljeni sir, začine i ostavimo da se zgusne.

Vračamo filete u tiganj i ostavljamo sve da se krčka još desetak minuta. Ako vam se čini da je sos previše gust, možete ga razrediti sa vodom.

Serviramo sa kuvanim pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: