Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone bolonjeze

Makarone bolonjeze

IlariaIlaria
Šef kuhinje
43611032170
Makarone bolonjeze
Fotografije: Rusiana Mihailova
9 / 10
28/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Da li je ljubav prema pasti dijagnoza ili znak dobrog ukusa?"

Potrebni sastojci

  • makarone - 450 g
  • teleće mleveno meso - 450 g
  • paradajz - 400 g, krupno iseckan
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1 struk (zeleni deo)
  • šargarepa - 1 komad
  • crveno vino - 200 ml
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 50 + 30 ml
  • origano - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 vezice
  • parmezan - 150 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite makarone u duboku šerpu, tako da ih voda prekriva. Dodajte kašiku soli i dve kašike maslinovog ulja i kuvajte dok ne bude gotovo, pri čemu se pridržavate napisanog na pakovanju.

Zagrejte 50 ml maslinovog ulja i zapržite sitno isečen luk dok ne omekša. Dodajte šargarepu, isečenu na manje kocke i izgnječite beli luk. Pržite još 3-4 minuta, nakon toga dodajte teleće mleveno meso i zapržite pazeći da se ne stvore grudvice. Pržite 4-5 minuta.

Stavite prethodno pasiran paradajz, sitno isečen celer, crveno vino i začine. Ostavite sos da se kuva oko 15 minuta na tihoj vatri. Dodajte biber i so po ukusu.

Servirajte makarone obilno prelivene bolonjeze sosom i bogato posute sitno isečenim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: