Sterilisane marinirane šargarepe

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Sterilisane marinirane šargarepe
Fotografije: Zoritsa
1 / 4
02/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno50 min.
"Hrskave sterilisane šargarepe koje nose uživanje i raspoloženje tokom hladnih zimskih meseci!"

Potrebni sastojci

  • šargarepa
  • šećer - 90 g, za 1 litar
  • so - 50 g, za 1 litar
  • sirće - 4 kašike, za 1 litar
  • lovorov list - 1 - 2 na jednolitarsku teglu
  • biber - 8 - 10 zrna na jednolitarsku teglu
  • piment - 2 zrna po tegli
  • karanfilić - 3 - 4 zrnca po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Količina šargarepe je spram broja tegli koje želite da spremite. Prethodn se odmeri i količina vode, neophodna za tegle.

Voda se stavlja da provri sa sirćetom, soljui šećerom. Očišćene i po želji isečene šargarepe se napare na kratko u kipućoj marinadi nakon čega se odmah ocede i isplaknu pod tekućom hladnom vodom.

U tegle se stavljaju na dno svi začini u naznačenoj količini. Natrpaju se šargarepe i prelivaju se vrućom marinadom.

Tegle se zatvaraju i sterilišu 15-20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: