Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marinirane pečurke»Sterilisane marinirane pečurke

Sterilisane marinirane pečurke

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Sterilisane marinirane pečurke1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Marinirane pečurke su ukusne, toliko ukusne da koliko god pripremimo, uvek nema dovoljno za sve!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 3 kg lisičara, vrganj
  • so - 1/2 kašičice
  • sirće - 1 šoljica
  • masnoća - 1 kašika, biljna
  • biber - 3 - 4 zrna
  • lovorov list - 1 komad
  • piment - 2 - 3 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste i dobro operu, a zatim se spuštaju u ključalu vodu na oko 10 minuta.

Omekšale pečurke se ocede, iseku na komade i stavljaju u tegle (800 ml) u koje su prethodno stavljeni 1 lovorov list, po 3-4 zrna bibera, zrna pimenta, so, biljno ulje i 1 kafena šolja sirćeta.

Tegle se pune vodom, zatvaraju poklopcima i sterilišu 1 sat (nakon ključanja vode).

Pročitajte i ova pravila za konzerviranje pečuraka ili saznajte kako se suše pečurke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: