Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Paradajz-paprike»Marinirane i sterilisane paradajz-paprike

Marinirane i sterilisane paradajz-paprike

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4221354k100
Marinirane i sterilisane paradajz-paprike
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 2
06/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
10
"Žurimo da stavimo nekoliko tegli mariniranih sterilizovanih paradajz-paprika dok ima svežeg povrća na tezgama!"

Potrebni sastojci

  • paradajz - paprike - 5 kg
  • so - 250 g
  • šećer - 500 g
  • biber - nekoliko zrna
  • lovorov list
  • sirće - 1 flaša
  • ulje - 1/2 flaše
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz-paprike očistimo od drški i semenki, operemo ih i isečemo. Posipamo sa 250 g soli i 500 g šećera. Ostavljamo da stoje na hladnom 8 sati.

Nakon toga sok koji se odvojio od paradajz-paprike sipamo u šerpu. Pomešam osa 1 flašom sirćeta, 1/2 flaše ulja, zrnima bibera i nekoliko lovorovog lista.

Stavljamo marinadu da provri i dok je još topla prelivamo paradajz paprike. Ostavljamo da stoji jednu noć.

Drugog dana punimo tegle (može u marinadu da se doda malo vode).

Tegle sa paradajz-paprikama i marinadom zatvaramo i sterilišemo nekoliko minuta sa zatvorenim poklopcima. (10-15 minuta.)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: