Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Pržena svinjetina u teglama

Pržena svinjetina u teglama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2424k256
Pržena svinjetina u teglama
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 2
03/10/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
15
"Sa prženom svinjetinom u teglama možete biti spokojni, jer ćete uvek imati ideju za ukusnu gozbu za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 5 kg (plećka, but, isečci)
  • svinjska mast - 1 litar
  • biber - 1 kesica, u zrnu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Lepo je da meso bude od domaćeg praseta, ukus je drugačiji. Ali ko nema, može pripremiti i od kupovnog.

Isecite meso na komade srednje veličine, sipajte mast u veliki pleh ili šerpu i počnite da pržite meso.

Ako ne pusti mnogo svog sosa, sipajte malo vode, pržite i mešajte s vremena na vreme. Pred kraj pospite solju da se začini i kad ostane na masti isključite.

U male ili velike tegle sipajte po nekoliko zrna bibera i napuunite mesom. Na vrhu ostavite malo mesta da sipate nekoliko kašika masti koja se stvorila prilikom prženja.

Zatvorite i kuvajte oko 2 sata. Odgovarajući recept za dikretno konzumiranje ili kuvanje sa različitim sezonskim povećem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: