Način pripreme
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati maslac i otopiti na pari. Skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi.
Jaja umutiti mikserom, dodati so, šećer u prahu, vanilin šećer i sjediniti mikserom. U smesu od jaja dodati prohlađenu čokoladu i maslac i izmešati špatulom. Umeśati prosejano brašno i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Udubljenja u kalupu za mafine popuniti pairnim korpicama i rasporediti pripremljenu smesu za čokoladni sufle.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 8 minuta.
Savet: Vodite računa da se ne prepeku, da unutra ostane čokoladni fil koji se razliva kada se mafin zaseče. Čim počne da puca gornji deo, znači da je gotovo. To je taman za 8 minuta nakon što se stave u rernu.
Omiljeni kolač moje ćerkice.
Probajte. Prijatno!