Način pripreme
U posudi iseckajte kravlji maslac na komade i ostavite na sobnoj temperaturi da odstoji.
Kad postane mekano, stavite brašno, prašak za pecivo, jaje, so, šećer, vanilu i koru od limuna. Zamesite meko testo sa maslacem. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru na pola sata.
Izvadite testo i odsecite 1/3 od njega. Preostalo razvucite u krug. Prebacite u okrugao i nizak pleh, obložen papirom za pečenje.
Oblikujte ivice od testa - da budu malo visoke. Izbušite viljuškom i stavite marmeladu.
Od odvojenog testa kidajte male ivice i rasporedite haotično preko marmelade.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni oko 30-40 minuta.
Izvadite, ostavite da se ohladi i pospite kolač šećerom u prahu.
Nemački kolač sa maslacem je gotov.