Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni Kolač»Nemački kolač sa trešnjama

Nemački kolač sa trešnjama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841002k240
Nemački kolač sa trešnjama
Fotografije: Ivelina
1 / 3
18/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"Popodneva kafa će biti mnogo prijatnija uz jedno veliko parče ovog voćnog kolača"

Potrebni sastojci

  • trešnja - 800 g, bez koštica (tegla ili 1 kg, sveže)
  • sok od trešnji - 2 kašike
  • šećer - 200 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • maslac - 250 g, meki
  • brašno - 375 g
  • jaja - 5 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica od 16 g (dr Etker)
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreva - ako je sa ventilatorom na 180 stepeni, ako je bez na 200 stepeni.

U posudu miksera ili neku drugu stavite dve vrste šećera i maslac. Umutite dok se šećer ne rastvori. Dodajte jaja jedno po jedno.

U drugoj posudi pomešajte prašak za pecivo i brašno i sipajte u jaja. Dodajte malo mleka, da se ne dobije previše gusto testo. Sipajte i sok od trešnje.

Spremite posudu za pečenje, u kojoj ćete peći kolač od trešnje. Trešnje sipajte u cediljku, da se ocedi suvišna tečnost. Ako su sa košticama, odvojte ih od njih. Sipajte u testo.

Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje, sipajte smesu za aromatičan kolač i pecite 35 minuta.

Nakon što se voćni kolač ohladi, pospite šećerom u prahu.

Nemački kolač sa trešnjama je sjajno društvo uz popodnevnu kafu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: