Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Voćni kolač»Nemački kolač sa trešnjama

Nemački kolač sa trešnjama

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Nemački kolač sa trešnjama
Fotografije: Ivelina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"Popodneva kafa će biti mnogo prijatnija uz jedno veliko parče ovog voćnog kolača"

Potrebni sastojci

  • trešnja - 800 g, bez koštica (tegla ili 1 kg, sveže)
  • sok od trešnji - 2 kašike
  • šećer - 200 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • maslac - 250 g, meki
  • brašno - 375 g
  • jaja - 5 komada
  • prašak za pecivo - 1 kesica od 16 g (dr Etker)
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Uključite rernu da se zagreva - ako je sa ventilatorom na 180 stepeni, ako je bez na 200 stepeni.

U posudu miksera ili neku drugu stavite dve vrste šećera i maslac. Umutite dok se šećer ne rastvori. Dodajte jaja jedno po jedno.

U drugoj posudi pomešajte prašak za pecivo i brašno i sipajte u jaja. Dodajte malo mleka, da se ne dobije previše gusto testo. Sipajte i sok od trešnje.

Spremite posudu za pečenje, u kojoj ćete peći kolač od trešnje. Trešnje sipajte u cediljku, da se ocedi suvišna tečnost. Ako su sa košticama, odvojte ih od njih. Sipajte u testo.

Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje, sipajte smesu za aromatičan kolač i pecite 35 minuta.

Nakon što se voćni kolač ohladi, pospite šećerom u prahu.

Nemački kolač sa trešnjama je sjajno društvo uz popodnevnu kafu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: