Način pripreme
Uključite rernu da se zagreva - ako je sa ventilatorom na 180 stepeni, ako je bez na 200 stepeni.
U posudu miksera ili neku drugu stavite dve vrste šećera i maslac. Umutite dok se šećer ne rastvori. Dodajte jaja jedno po jedno.
U drugoj posudi pomešajte prašak za pecivo i brašno i sipajte u jaja. Dodajte malo mleka, da se ne dobije previše gusto testo. Sipajte i sok od trešnje.
Spremite posudu za pečenje, u kojoj ćete peći kolač od trešnje. Trešnje sipajte u cediljku, da se ocedi suvišna tečnost. Ako su sa košticama, odvojte ih od njih. Sipajte u testo.
Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje, sipajte smesu za aromatičan kolač i pecite 35 minuta.
Nakon što se voćni kolač ohladi, pospite šećerom u prahu.
Nemački kolač sa trešnjama je sjajno društvo uz popodnevnu kafu!