Domaće umešena pita

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
127
730
10/10/2020
"Priznajemo vas za majstore kada spremite pitu od početka do kraja - zamesite, razvijete i pečete "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano168
  • Pregledi tokom meseca29
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 350 g
  • voda - oko 250 ml
  • so - 1 kašičica, ravna
  • šećer - 1 kašičica, ravna
  • sir - 200 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu. Dodajte šećer i so. Sipajte vodu.

Zamesite meko, glatko testo.

Podelite ga na šest lopti svaka oko 90 g. Pospite krpu brašnom, poređajte lopte i pokrijte.

Ostavite ih da se opuste 20 minuta.

Postavite posudu za pečenje prečnika 30 cm papirom za pečenje.

U posudu sipajte ulje. Potopite svaku loptu i razvijte tanko.

Pospite narmvljenim sirom. Zavijte list u rolat. Uvijte u krug i stavite u centar posude za pečenje.

Uradite tako sa svim loptama.

Kada je pita poređana prelijte je sa dva umućena jaja.

Ispecite uvijenu pitu na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Nek vam je slatko uz ovu tradicionalnu domaće umešenu pitu!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar