Način pripreme
Potopite želatin u tri čaše po 5 grama zajedno sa po 30 ml hladne vode. U drugoj posudi pomešajte tečnu pavlaku i sveže mleko. Promešajte.
Od ove smese izmerite 250 ml i stavite na vatru zajedno sa 2 supene kašike šećera i 1 kašičicom neskafe.
Čim se šećer rastopi i smesa ugreje, pre nego što provri (ne treba da provri), skinite sa vatre i u nju izlomite crnu čokoladu. Mešajte dok se potpuno ne rastopi.
Stavite jedan od želatina u posudu na pari i sačekajte da se rastopi. Dodajte lagano u smesu od mlečne čokolade. Mešajte dobro i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Pripremite 5 čaša ili posudica i ravnomerno rasporedite smesu, po 80 ml od smese.
Stavite u frižider na bar jedan sat dok se ne stvrdne.
Za to vreme pripremite smesu sa mlečnom čokoladom na isti način. Ugrejte dok ne prori 250 ml mlečne smese i 2 supene kašike šećera. Izlomite čokoladu i mešajte dok se potpuno ne rastvori. Na kraju dodajte žaltin, prethodno rastopljen na pari.
Ostavite da se ohladi i rasporedite na stvrdnuti prvi sloj, ponovo stavite u frižider na 1 sat.
Na kraju pripremite smesu za beli sloj Rafaelo na isti način. Nakon što se čokolada rastvori, dodajte 2 supene kašike kokosovog brašna.
Ostavite da se ohladi i ravnomerno rasporedite u čaše kao treći sloj.
Pokrijte folijom i stavite u frižider na jednu noć.
Drugog dana pospite sa malo kakaa i servirajte Panakotu tri čokolade vašim bližnjima.
Veoma svež i ukusan desert, sastavljen od nekoliko čokoladnih ukusa.
Neka vam je slatko!