Način pripreme
Torta tri čokolade sa kuahadom se peče u kalupu za tortu prečnika 22 cm.
Mrve od kora od lisnatog testa su ispečene prema uputstvu na pakovanju - 140 g.
U blenderu se samelju keksići i ispečena kora lisnatog testa. Maslac se topi i dodaje se u mrve. Meša se dok se ne dobije homogena smesa. U prsten sa prečnikom od 22 cm (iznutra se stavlja acetatna traka, za lakše skidanje prstena) na odgovarajuću podlogu ili tanjir se sipa smesa i kašikom se pritiska dok se ne dobije ravna kora. Stavlja se u frižider da se stegne na 30 minuta.
U kaserolu se sipaju pavlaka, sveže mleko i šećer. Stavljaju se na ringlu, kada se zagreje, nakon čega se dodaje izmrljena crna čokolada, meša se dok se u potpunosti ne istopi.
Kuahada (Cuajada) se rastvara u 50 ml svežeg mleka (hladno). Kada smesa skoro provri, dodaje se rastvorena kuahada, meša se i minutu nakon što provri se skida sa ringle. Pomoću cediljke se sipa na ohlađenu keks koru. Ponovo se vraća u frižider na sat vremena.
Na isti način se spremaju i drugi čokoladni slojevi.
Kada se stegnu sva tri sloja torte 3 čokolade, prsten i acetatni papir se skidaju.
Mlečna čokolada se topi u mikrotalasnoj, sipa se u špric za jednokratnu upotrebu, odseče se vrhić i prave se rotacije po površini raskošne čokoladne torte.
Jagode se operu, posuše i preliju se ostalom čokoladom.