Način pripreme
Prvo u 3 šolje za kafu sipamo po jednu kesicu želatina i prelivamo sa oko 50 ml vode da nabubri.
Supamo u šerpu 500 ml pavlake i ugrevamo na tihoj vatrri. Izlomimo belu čokoladu unuta i mešamo dok se potpuno ne rastopi. Skidamo sa vatre i dodajemo želatin, rastopljen na pari. U namazan kalup za tortu sipamo smesu i ostavljamo da se stegne u frižideru (ja sam stavila u zamrživač da bi se brže steglo)
Kad se prva kora stegne, ponavljamo proceduru, tako što za drugu koru stavljamo mlečnu čokoladu, a u treću prirodnu čokoladu. Tako se dobija trobojna čokoladna torta, koja je mnogo prijatna i moja deca je obožavaju. U originalnom receptu u svaku koru se stavljaju 2 supene kašike šećera, ali ja nisam stavila, zato što čokolada postaje dosta teška.
Po želji se može napraviti kora sa mlevenim keksom sa malo maslaca i kore da se ređaju obrnutim redom (crna, braon, bela).
Nadam se da vam se dopada, jednostavna je, a mnogo ukusna!
Prijatno!