Način pripreme
Očistimo orahe i zapečemo ih na suvom tiganju 1-2 minuta, pazeći da ne pregore. Orašasto voće zajedno sa keksom izlomite ili provučete kroz blender/secko (nije neophodno da pravite prah od smese, možete da se zaustavite dok je u mrvicama). Pomešate maslace i istopite ih. Prelivate keks i orahe, dodate i kokosovo brašno i sve dobro promešate.
Prebacujete u kalup sa zidovima koji se skidaju. Pritiskate smesu prstima, tako da svuda bude ravnomerno i najviše da se zalepi dobro za ivice, da ne iscure kremovi nakon toga. Stavljate u frižider dok radite sa čokoladom.
Sadržaj jednog pakovanja želatina prelivate sa 100 ml vode i ostavljate deset minuta da nabubri. Mleko i pavlaku pomešate i mešate u velikoj posudi. U manju šerpu sipate 500 ml smese od mleka i pavlake i uključujete ringlu.
Ostavljate krem da se ohladi bar 30 minuta, nakon čega pažljivo sipate preko kore od keksa. Vraćate u frižider i nastavljate na isti način, ali nakon sat vremena, da se stegne čokoladni sloj.
Ponovo 500 ml na ringlu, nakon toga čokolada (mlečna) i želatin, odstoje da se ohlade i onda sipate u kalup pažljivo. Skorz odozgo ide sloj bele čokolade, dok tu po želji možete da dodate još 1-2 kašičice maslaca od kokosa.
Moj beli sloj je postao obojen, jer mi je kalup propustio deo prve čokolade. Skupila sam ga kašikom i sipala u beli, tako da su se napravile šare.
Ostavljate u frižider bar na nekoliko sati, ali najbolje je tokom noći i da servirate tek sledećeg dana.