Način pripreme
U blenderu sameljite keks na prah i pomešajte ga sa rastopljenim masalcem (1 paket), dok ne dobijete kašu, na vatri. Sipajte odmah u kalup za tortu i lepo pritisnite da oblikujete koru, ostavite da se stegne oko 30 minuta.
Za to vreme potopite jednu kesicu želatina u malo hladne vode ili 200 g mleka da nabubrim mešajte neprestano (da se dobro rastvori). Odvojite mlečnu smesu od pavlake na tri dela (po 500 ml).
Prebacite jedan deo (500 g) u kaserolu i stavite na vatru da se ugreje do tačke daprovri. Skinite sa vatre i dodajte izlomljenu mlečnu čokoladu i nastavite neprestano da mešate drvenom kašikom, dok ne budete bili sigurni da se potpuno rastoplila i da ste dobili lepu, homočenu, čokoladnu smesu (3 minuta je dovoljno).
Odmah nakon toga sipajte na keks koji se stegao. Ove vam treba pazua manje-više jedan sat, da se stegne prva kora. Kad se potpuno stegle, pripremite drugu na na isti način, ali sa belom čokoladom.
Sipajte je pažljivo preko prvog kema i ostavite ponovo da se stegne (od 30-60 minuta), tako i nakon toga pripremite krem sa crnom čokoladom, na isti način.
Odozgo ukrasite po želji, ja ostavljam u prirodnom izgledu. Lepo je da odstoji kad se ohladi i poslednja kora, ostavite u frižideru nekoliko sati, ako je moguće i jednu noć.
Neka vam je slatko!