Čokoladna keks torta u posudicama

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
122
727
12/10/2020
"I mi da budemo u korak sa modom - sada ćemo keks tortu praviti u posudicama "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • puding - 1 pakovanje, čokoladni
  • šećer - 5 - 6 kašika
  • pomorandža - 1 komad
  • čokolada - 100 g
  • keks - 16 komada (čajni)
  • maslac - 1 kašika
  • za dekoraciju
  • kokosovo brašno
  • čokoladne dražeje
  • orašasti plodovi
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mleko dok ne provri. Dodajte šećer i mešajte dok se ne istopi.

Narendajte koru pomorandže i iscedite joj sok. Rastvorite puding u soku od pomorandže.

Sklonite mleko sa ringle i dodajte smesu sa pudingom, mešajući neprestano. Stavite i kašiku narendane kore pomorandže.

Vratite na ringlu na nisku temperaturu i mešajte dok se krem ne zgusne.

Čim dostigne željenu gustinu, sklonite ga, stavite maslac i čokoladu, koju ste prethodno nalomili. Mešajte dok se potpuno ne rastvori.

Nakon toga spremite 4 posudice i počnite da ređate čajni keks i krem dok se ne potroše sastojci.

Dekorišite keks tortu po želji kokosovim brašnom, koštunjavim voćem ili čokoladnim dražejama.

Stavite keks tortu u posudicama u frižider na dva sata da se ohladi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar