Način pripreme
Kašika rastvorive kafe se preliva šoljom vrele vode, šećerom, konjakom i dobro se meša. Sprema se krem, tako što se zagreva 500 ml svežeg mleka sa šećerom.
U ostalih 100 ml se umeša čokoladni puding i sipa se vruće mleko. Meša se dok se ne zgusne i dodaju se parčići izlomljene čokolade i maslac. Meša se da se rastopi.
U pravougaoni kalup se sipaju 3 kašike krema po dnu, odozgo se poređa red keksa, svaki natopljen na par sekundi u kafu. Poređa se beli keks, zatim keks sa kakaom.
Prekriva se kremom, novi red keksa, dok se preko belog stavlja braon i obrnuto.
Poređa se tako pet redova visine keksa i završava se čokoladnim kremom.
Ostavlja se da se stegne u frižideru.
Dekoriše se šećernim perlama, iseče se i servira.
Ukusna i lagana za pripremu!