Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Čokoladna keks torta u posudicama

Čokoladna keks torta u posudicama

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Čokoladna keks torta u posudicama
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"I mi da budemo u korak sa modom - sada ćemo keks tortu praviti u posudicama"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 500 ml
  • puding - 1 pakovanje, čokoladni
  • šećer - 5 - 6 kašika
  • pomorandža - 1 komad
  • čokolada - 100 g
  • keks - 16 komada (čajni)
  • maslac - 1 kašika
  • za dekoraciju
  • kokosovo brašno
  • čokoladne dražeje
  • orašasti plodovi
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte mleko dok ne provri. Dodajte šećer i mešajte dok se ne istopi.

Narendajte koru pomorandže i iscedite joj sok. Rastvorite puding u soku od pomorandže.

Sklonite mleko sa ringle i dodajte smesu sa pudingom, mešajući neprestano. Stavite i kašiku narendane kore pomorandže.

Vratite na ringlu na nisku temperaturu i mešajte dok se krem ne zgusne.

Čim dostigne željenu gustinu, sklonite ga, stavite maslac i čokoladu, koju ste prethodno nalomili. Mešajte dok se potpuno ne rastvori.

Nakon toga spremite 4 posudice i počnite da ređate čajni keks i krem dok se ne potroše sastojci.

Dekorišite keks tortu po želji kokosovim brašnom, koštunjavim voćem ili čokoladnim dražejama.

Stavite keks tortu u posudicama u frižider na dva sata da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: