Način pripreme
Krompir operite hladnom vodom i kuvajte da bude skoro gotov, to znači da kada ga probodete viljuškom, ona u sredini treba da ulazi teže, čeka ih još malo kuvanja u rerni.
Izvadite, ostavite da se ohladi i oljuštite. Isecite na krugove oko 7-8 mm. Ostavite sa strane. Tikvicde očistite u oba kraja, nemojte ljuštiti, isecite na krugove oko 3-4 mm.
U dubokom tiganju rastopite maslac sa maslinovim uljem, dodajte iseckani beli luk, mešajte 30 sekundi da se masnoća aromatizuje i dodajte oprani spanać.
Posolite, promešajte i ostavite 2-3 minuta dok ne omekša. Dodajte pavlaku, promešajte, ostavite da se redukuje, začinite muskatnim oraščićem i malo bibera. Skinite sa vatre, ostavite sa strane.
Sa maslinovim uljem dobro namažite keramički kalup 30/18 cm. Poređajte krugove krompira, začinite maslinovim uljem, posolite i pobiberite. Pospite rendnaim parmezanom.
Nakon toga tikvica isečena na krugove, posolite je i pobiberite, odozgo poređajte krugove mocarele i na vrh sipajte malo spanaća. Prelijte maslinovim uljem i pecite na 180 stepeni dok se ne stvori lepa, zlatna korica.
Zapečeno jelo od krompira izvadite iz rerne, viljuškom napravite dve rupe između redova i razbijte dva jajeta.
Zapečeno jelo od krompira sa spanaćem, tikvicama i pavlakom pospite rendanim parmezanom. Ponovo pecite.