Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Turšija sa toplom salamurom

Turšija sa toplom salamurom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Turšija sa toplom salamurom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Evo šta novo možete da probate ove godine - turšija sa toplom salamurom, uz koju ćete tokom zime uvek imati ukusno meze ili garnirung"

Potrebni sastojci

  • kupus - 1 komad
  • šaragrepa - 1 kg
  • karfiol - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, zelena
  • celer - 1 vezica
  • seme slačice - 1 kašika
  • salamura
  • krupna so - 200 g za tri tegle
  • šećer - po jedna kašika po tegli
  • jabukovo sirće - 1 kašika po tegli
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće, isecite kupus i paprike na tračice, karfiol na ružice, a šargerepe na krugove.

Na dno svake trilitarske tegle sipajte po malo semena slačice, red karfiola, kupus, šargarepu i parčiće paprike,

Napunite tegle i skroz odozgo stavite grančicu celera. Sipajte šećer i sirće i toplu salamuru procedivši je.

Salamura se pravi tako što sipate vodu u veliku šerpu, kad provri sipate so, promešate i isključite ringlu.

Ostavite malo da se prohladi i sipajte toplu, stavite poklopce i nekoliko dana protresajte turšiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: