Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Carska turšija»Carska turšija sa medom

Carska turšija sa medom

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53116911
Carska turšija sa medom
Fotografije: Filip Dimitrov
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Carska turšija, ali zaslađena medom! Veličanstven ukus!"

Potrebni sastojci

  • paprike - 1 kg
  • karfiol - 1 glavica
  • celer - 1 veza, listovi
  • šargarepa - 1 kg
  • kupus - 1 glavica (po želji)
  • za marinadu
  • sirće - do ruba tegle
  • med - 4 kašike
  • so - 4 kašike
  • šećer - 12 - 13 kašika
  • aspirin - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Doza je za 1 teglu od 3 litra. Povrće je primer doze, nije moguće odrediti tačnu količinu.

U teglu od 3 litra (veliku teglu za kisele krastavce) stavite: sirće do donjeg ruba tegle, aspirin, so, šećer i med.

Ređa se paprika, karfiol, šargarepa, celer, kupus i tako sve dok se tegla ne napuni, čvrsto pritiskajući proizvode.

Voda se sipa do vrha tegle. Zatvorite poklopcem i okrenite teglu naopako sa poklopcem na 12 sati.

5-6 dana, tegla se okreće gore-dole, dok se marinada ne rastvori. Turšija je izdržljiva čak i ako je dugo otvorena.

Pogledajte i koliko i zašto se aspirin stavlja u turšiju i da li je aspirin štetan u turšijama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: