Način pripreme
Ugrevamo sveže mleko i izmrvimo kvasac, dodajemo 1 supenu kašiku šećera i 2-3 supene kašike brašna. Ostavljamo da se aktivira oko 10 minuta.
U posudi umutimo jaje, žumanca i šećer dok ne dobijemo gust krem. U njih dodajemo vanilu i koru od limuna
U drugoj posudi prosejemo brašno, pravimo uduvljenje i sipamo nadošao kvasac, smesu sa jajima, prstohvat soli i počinjemo da mesimo. Testo treba da bude mekano, ali da se ne lepi.
Nakon toga počinjemo dodatno da mesimo, postepeno dodajemo masalc. Kad se sve integriše, ostavljamom testo na toplom dok se ne udvostruči. To će oduzeti dosta vremena, ali možete uključiti rernu na 50 stepeni i ubrzati proces.
Od gotovog testa kidajte i razvucite krug koji sečete na 8 trouglova, stavljajte po jednu kašičicu čokolade, uvijte u kiflice i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenj.
Ponovo sačekajte da nadođe (ovaj put vreme je kraće), namažite umućenim jajima i pospite šećerom.
Pecite u ugrejanoj rerni na 160-170 stepeni sa ventilatorom oko 30 minut.
Milibrot kiflice sa tečnom čokoladom su gotove.